Willem II-keeper Kostas Lamprou kreeg drie doelpunten te vewerken

Willem II weet ook Excelsior niet te verslaan

Excelsior heeft in een vermakelijk duel Willem II met 3-2 geklopt. Het was pas de tweede keer dat Excelsior in Tilburg zegevierde; de vorige keer was in 1984.

Het veld in Tilburg was zwaar door de overvloedige regenval, maar de spelers leken er geen last van te hebben. Al na 41 seconden scoorde Richairo Zivkovic (nadat hij Jurgen Mattheij eenvoudig van zich had afgeschud) en 81 seconden later was het 1-1 dankzij Tom van Weert, die Dries Wuytens aftroefde. Wuytens revancheerde zich door op aangeven van broer Stijn de 2-1 binnen te schieten, maar veroorzaakte ook de strafschop (hij trok Sander Fischer naar de grond) waaruit Jeff Stans de 2-2 maakte.

Fischer voorkomt eigen goal

Ook na rust viel er veel te genieten voor de toeschouwers. Willem II-doelman Kostas Lamprou onderscheidde zich door Adil Auassar en de doorgebroken Brandley Kuwas van de 2-3 af te houden. Aan de overkant leek Excelsior-doelman Muyters de bal bij een hoekschop in het eigen doel te slaan, maar Sander Fischer wist op de lijn nog redding te brengen. In dezelfde minuut ging Dries Wuytens opnieuw de fout in: hij leverde de bal zomaar in bij Daryl van Mieghem, die Lamprou koel verschalkte.

Geen heldenrol Wuytens

In het laatste kwartier ging Willem II verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar op een kopbal van Zivkovic na werd de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk. Tot de laatste minuut van de blessuretijd, toen uitgerekend Dries Wuytens uit een vrije trap van Lucas Andersen rakelings naast kopte.