Hockeyers sluiten af met vijfde plaats

De Nederlandse hockeyers zijn op het toernooi om de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar na een 4-1 zege op Argentinië als vijfde geëindigd.

De overwinning van Oranje kwam pas laat tot stand, in een duel waar aanvankelijk niet veel gebeurde. Argentinië kwam in het tweede kwart op 1-0 via Matias Paredes waarna Nederland lang tevergeefs probeerde een bres in de vijandelijke defensie te slaan. Dat lukte pas door een strafcorner van Mink van der Weerden in de 55ste minuut.

Jeroen Hertzberger, die zelf in de cirkel doordrong, was goed voor de 2-1, waarna de Argentijnen hun doelman naar de kant haalden om de gelijkmaker te forceren. Het had echter een averechts effect, want even later tikte Constantijn Jonker de 3-1 binnen en uit een strafbal maakte Hertzberger in de slotminuut nog 4-1.

Van der Horst: het moest uit onze tenen komen