Viktor Fischer heeft Ajax op 1-1 gezet

In twee minuten tijd troeft Ajax Vitesse af

Zonder geweldig te spelen heeft Ajax in Arnhem het uitduel met Vitesse gewonnen: 3-1. De thuisploeg, die wel een puntje verdiend had, kwam op voorsprong, maar Ajax draaide in twee minuten tijd het duel helemaal om.

Vitesse was voor rust de betere ploeg, maar Ajax kreeg de grootste kans. Riechedly Bazoer leek te gaan scoren, maar met wat geluk keerde Eloy Room zijn inzet. Aan de andere kant moest Jasper Cillessen gestrekt naar de kruising bij een boogbal van Gurma Kashia.

Valeri Qazaishvili haalt uit voor de 1-0
    Lasse Schöne zorgt voor de 3-1
    Ajax viert de treffers met het publiek

Na de rust tekende Valeri Qazaishvili via Joël Veltman en de paal voor de 1-0. Ajax oogde voorin onmachtig, maar zette het duel met twee goals kort na elkaar op z'n kop: Viktor Fischer scoorde uit de rebound, Bazoer tikte na sterk doorzetten raak.

Vitesse zette aan, maar uit een mooie counter besliste Lasse Schöne de wedstrijd. De fraaie voorzet kwam daarbij van debutant Sam Hendriks.