Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag wacht met Utrecht op de 'schwung'

Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over de tegenvallende reeks van FC Utrecht. Sterker, de coach is tevreden over het spel van de Domstedelingen. "We zijn bezig met een proces en daar blijf ik in volharden."

FC Utrecht begon het seizoen overtuigend, met goed voetbal en fraaie overwinningen op FC Groningen en Vitesse. Inmiddels heeft de ploeg van Ten Hag echter al vier wedstrijden niet gewonnen. Vanavond gaat de nummer elf van de eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle.

Hoe komt het dat Utrecht in een moeilijke periode zit?

Ten Hag: "Eigenlijk ben ik nog steeds tevreden over ons voetbal, het enige dat eraan ontbreekt is het resultaat. Als je het per wedstrijd bekijkt, spelen we tegen Willem II lange tijd met tien man (na de rode kaart voor Sébastien Haller, red.) en krijgen we tegen Excelsior een ongelukkige penalty tegen."

"Cambuur schiet vier keer op doel en maakt drie doelpunten. Tegen Roda was ik heel tevreden over de eerste 35 minuten, maar hun eerste schot op doel is meteen raak. In zo'n fase zitten we nu even, die barrière moeten we slechten."

Ten Hag: gedomineerd tot de 'zestien'

Geen ruimte voor twijfel?

"Nee, absoluut niet. Ik zie dat mijn spelers met de week beter worden en dan zullen de resultaten volgen. Als het spel niet goed zou zijn, dan hadden we echt een probleem gehad, maar ik vind dat we met ons spel minstens drie of vier plaatsen hoger zouden moeten staan. Maar dat hoort er nou eenmaal bij."

"Kijk maar eens naar het spel van Vitesse vorig jaar. Die speelden voor de winterstop goed, maar haalden weinig resultaat. Na de winterstop kwam opeens de schwung erin. Als je goed speelt, dan komt het resultaat vanzelf."

Wanneer bent u tevreden aan het einde van het seizoen?

"Je moet niet vergeten dat Utrecht dit seizoen heeft moeten inleveren. We hebben alleen transfervrije spelers kunnen halen en jeugdspelers laten doorstromen. Zodoende hebben we een talentvolle, maar ook onervaren groep. Daar zullen fouten worden gemaakt, dat is onvermijdelijk. Het is zaak om met de staf en spelersgroep stoïcijns door te werken. Dat is het belangrijkste."

Boymans is erg belangrijk voor de groep, hopelijk binnenkort ook binnen het veld.

Erik ten Hag over de spits die na langdurig blessureleed alweer een tijdje meetraint

Spits Ruud Boymans raakte in december 2014 geblesseerd aan zijn enkel. Wanneer verwacht u hem terug?

"We zijn erg voorzichtig met Ruud. Hij traint nu weer mee, maar we forceren nog niks. Ik hoop hem er natuurlijk snel bij te hebben, want hij heeft zich vorig seizoen (negen doelpunten in negen wedstrijden, red.) wel bewezen."

Ruud Boymans tijdens een trainingskamp van FC Utrecht in Benidorm

"Wat zijn rol dan zal zijn kan ik nu nog niet zeggen. Zijn positie is duidelijk, maar we moeten maar eens kijken hoe hij zich verhoudt tot Sébastien Haller en Nacer Barazite. Hij is erg belangrijk voor de groep, hopelijk binnenkort ook binnen het veld."

Vrijdag speelt FC Utrecht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel begint om 20:00 uur en is in samenvatting te zien in Studio Sport Eredivisie, om 22:55 uur op NPO 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl