Elis Ligtlee
NOS Wielrennen

Ligtlee na twee keer goud: dit is niet te beschrijven

In de koffer van Elis Ligtlee zitten vier medailles na het EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. Twee gouden, een zilveren en een bronzen plak. Na het goud op de sprint op vrijdag won Ligtlee zondagavond goud op de keirin.

"Het laatste stuk werd nog heel spannend, maar ik wist eerst niet eens zeker dat ik had gewonnen. Toen zag ik het bord met nummer 1 achter mijn naam. Dat was geweldig", zegt Ligtlee.

Kiezen tussen haar gouden medailles kan de 21-jarige Ligtlee niet. "Ik ben heel blij met beide medailles, want het zijn allebei olympische onderdelen. Op dit moment ben ik zo blij, het is niet te beschrijven."

En dat terwijl ze niet eens rekening hield met het goud op de keirin. "Hoe verder ik kwam, hoe mooier het werd. Toen ik de finale haalde, dacht ik: ik kijk wel wat ik kan. Met de bondscoach (Rene Wolff, red.) heb ik de tactiek kunnen doorspreken en die heb ik perfect uitgevoerd. Toen ik over de finish kwam, geloofde ik het zelf niet."

Als sprinters hebben we laten zien wat we waard zijn en dat we weer meetellen.

Elis Ligtlee
Ligtlee snelt naar Europese titel op de keirin

Na enkele magere jaren zijn de baanwielrenners terug bij de top, beseft ook Ligtlee. "Als sprinters hebben we laten zien wat we waard zijn en dat we weer meetellen."

Wereldreis richting Rio

Vooruitkijken naar Rio de Janeiro kan en wil Ligtlee nog niet. "Daar kan ik nog niks over zeggen, we zijn nu eerst hier mee bezig. We zijn ook nog bezig met de kwalificatie. Laten we dat eerst maar doen voor we verder kijken."

Haar route leidt de komende maanden over misschien wel vier continenten. "Donderdag gaan we voor de eerste wereldbeker naar Colombia. Half november tot half december zijn we in Nieuw-Zeeland voor de tweede wereldbeker en een trainingskamp." Voor de derde wereldbeker in Hongkong hoopt Ligtlee rust te krijgen. "Dan komt het WK eraan en de kwalificatie voor Rio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl