Janssen: deze lijn doortrekken

Hij scoorde al voor AZ in de Europa League en het toernooi om de KNVB beker. Maar in de eerste zeven eredivisieduels wist hij het net niet te vinden. Vandaag zette Vincent Janssen zijn ploeg met twee treffers op het spoor van de 3-1 zege op FC Twente. 

"Eindelijk, ze zijn er", stelt de aanvaller opgelucht. "Als spits ben je er wel mee bezig natuurlijk, goals maken hoort erbij."

De 21-jarige Janssen kwam in de zomer over van het bescheiden Almere City en verdiende al snel het vertrouwen van trainer John van den Brom. Alleen bleven de treffers uit. Ook tegen FC Twente liet Janssen in de eerste helft vier goede kansen liggen.

"Ik denk nooit dat het niet meer gaat lukken", vertelt Janssen. "Ik denk altijd: de volgende schiet ik erin."

Jarige Van den Brom blij met treffers van Janssen

Van den Brom: gescoord, niet meer zeuren

John van den Brom twijfelde niet aan de aanvaller. "Vincent Janssen is de targetman in ons tweespitsensysteem. Maar hij hikte tegen dat eerste doelpunt aan. Als die eerste valt, dan valt er een last van hem af en gaat hij nog makkelijker voetballen. Hij heeft een topmiddag."

En dus geldt dat ook voor de trainer, die vandaag bovendien zijn 49ste verjaardag viert. "Een mooi cadeau ja", beaamt Van den Brom. "Hij was al ontzettend belangrijk voor ons spel met zijn energie, zijn kracht en zijn verdedigende werk. Nu heeft hij ook gescoord. Niet meer over zeuren, dus."

STER reclame