NOS Voetbal

Santos, het goudhaantje van NEC

Vijf keer Santos, inclusief een omhaal

Christian Robert Santos Freire, oftewel Christian Santos, maakte vorig seizoen met 23 doelpunten al furore bij NEC in de Jupiler League. Zou de 27-jarige Venezolaan dat ook kunnen in de eredivisie, was de grote vraag in Nijmegen.

Het lijkt er wel op. Na een stroeve start scoort Santos er inmiddels op los. Met twee doelpunten tegen sc Heerenveen, een benutte strafschop tegen PSV en gisteren twee treffers tegen ADO Den Haag staat de Venezolaan inmiddels op de derde plaats in de topscorerslijst.

Wonderschoon

Eén doelpunt steekt er met kop en schouders bovenuit: zijn eerste treffer tegen ADO Den Haag van gisteravond. Een wonderschone omhaal. "Hij was te hoog voor een kopbal, dus ik zag meteen dat een omhaal de enige mogelijkheid was. Ik ben opgesprongen en heb hem goed geraakt", lacht Santos.

De blijdschap na zijn kunststukje was groot. "Die emotie is met geen pen te beschrijven. Geluk, vreugde, alles tegelijk. Zo'n doelpunt maak je niet elke dag. Dat is wel iets bijzonders."

Kleine wereldreis

Santos kwam in 2014 bij NEC terecht na een succesvolle stage. Daar was een kleine wereldreis aan voorafgegaan. Op zijn vijfde verhuisde hij met zijn gezin vanuit Venezuela naar Duitsland, waar hij de jeugdopleiding van Arminia Bielefeld doorliep. Zijn professionele loopbaan begon hij in België, waar hij bij KAS Eupen (Tweede Klasse) en Waasland-Beveren (Eerste Klasse) actief was.

En nu maakt de Duits sprekende Venezolaan indruk in de eredivisie. Na afloop van de 4-1 zege op ADO Den Haag ging Santos voorop in de ereronde. "Natuurlijk. Het publiek ziet dat we ons spel van vorig jaar voortzetten, dat we winnen. We zijn speltechnisch zelfs beter geworden. Als we zo doorgaan, kunnen we een mooie rol spelen."

Santos had geoefend op de training

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl