Sjoerd Ars viert zijn doelpunt tegen FC Emmen
NOS Voetbal

NAC verheugt zich op bekertoernooi

Het is wennen voor NAC Breda dit seizoen in de Jupiler League. Geen wedstrijden meer tegen Ajax, Feyenoord en PSV na de degradatie, maar confrontaties met FC Oss, Telstar en Almere City. Daarom kijken ze in Breda uit naar het bekertoernooi. Dinsdagavond is sc Heerenveen de eerste tegenstander.

"We spelen nu natuurlijk tegen kleinere clubs, dan wordt er meer belang gehecht aan wedstrijden tegen eredivisieclubs. Die kans krijg je in de beker", zegt trainer Robert Maaskant. "Maar we hebben altijd een vol stadion en met de beleving die er heerst bij NAC zijn we nog altijd een eredivisieclub."

Dat blijkt voorlopig nog niet uit de resultaten. NAC staat na zeven wedstrijden in de Jupiler League op de twaalfde plaats. In het bekertoernooi hoopt de club iets van die allure als eredivisieclub terug te vinden.

Cupfighter

NAC heeft een reputatie als 'cupfighter'. In 1973 werd de beker zelfs gewonnen, ten koste van NEC (2-0). In 2007, 2008 en 2009 stond de club in de halve finales. Maaskant hoopt het succes van weleer te kunnen herhalen.

"Het is na 1973 vaak net niet geweest bij NAC. Daar zit wel een stukje frustratie, bijvoorbeeld van het altijd uit moeten spelen in beslissende wedstrijden. We starten tegen Heerenveen, voor ons is dat op dit moment een prachtig affiche."

Ervaring

Michael Dingsdag en Ronnie Stam zijn deze zomer als routiniers binnengehaald in Breda. Zij moeten zich met name in deze wedstrijden laten gelden. "We moeten de jonkies erbij houden", weet Dingsdag. "Als je verliest, dan heb je niks. Dat moeten we ze duidelijk maken", vult Stam aan.

Dingsdag won in 2009 als speler van Heerenveen de KNVB-beker. Hij kijkt uit naar de confrontatie met zijn oude club. "Misschien komt het op een mooi moment. We zijn een keer niet de favoriet, dat zijn we in de Jupiler League wel elke week. We moeten laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl