Robin Haase is er deze keer niet bij in de Davis Cup
NOS Sport

Haase en Sijsling ontbreken in Davis Cup-selectie

Robin Haase en Igor Sijsling zijn niet opgenomen in de Davis Cup-selectie van Nederland voor het duel met Zwitserland.

Haase vindt dat het toernooi niet in zijn schema past, omdat hij zich wil focussen op individuele toernooien om zijn positie op de wereldranglijst te verbeteren. Sijsling heeft al langere tijd knieklachten en is niet fit genoeg om te spelen.

Het Nederlandse team van captain Jan Siemerink bestaat uit Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung, Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop en het 18-jarige talent Tim van Rijthoven, die voor het eerst bij de selectie zit.

Lastige keuze voor Haase

"Ik wil graag punten vergaren voor de wereldranglijst, dus speel ik één keer niet", legt Haase, de nummer 79 van de wereld, uit op de website van de KNLTB. "Nu kan ik in deze periode wel drie of vier toernooien spelen, maar het was wel een heel lastige keuze."

De 28-jarige tennisser maakte in 2006 zijn debuut in de Davis Cup en zit sindsdien eigenlijk altijd bij de selectie. "Ik heb er veel over gesproken. Je kunt denken, tegen Zwitserland hebben we niet veel kans, maar het zijn wel de wedstrijden die je wilt tennissen. Maar, uiteindelijk kies ik nu toch voor de ranking en de punten."

Nu kan ik in deze periode wel drie of vier toernooien spelen.

Robin Haase over zijn keuze om niet te spelen in de Davis Cup

Plaats in de wereldgroep

Oranje speelt van 18 tot en met 20 september in en tegen Zwitserland. Inzet van het duel is een plaats in de wereldgroep. Nederland speelde in 2014 voor het laatst in die groep.

Zwitserland is de regerend kampioen en won vorig jaar de finale van Frankrijk. Dit jaar liep het aanmerkelijk stroever met de Zwitsers. Het team verloor zonder Roger Federer en Stan Wawrinka in de eerste ronde van België. In het duel tegen Oranje zijn de twee Zwitserse vedetten er wel bij.

De wedstrijden zullen gespeeld worden op hardcourt in het Palexpo-complex in Genève.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl