Nieuw-Zeelander Nehe Milner-Skudder maakt een try in de WK-finale tegen Australië
NOS Sport

All Blacks voor derde keer wereldkampioen

De Nieuw-Zeelandse rugbyers hebben op Twickenham in Londen de wereldtitel met succes verdedigd. In de finale bleken de All Blacks met 34-17 net te sterk voor aartsrivaal Australië.

Nieuw-Zeeland is sinds mensenheugenis het beste rugbyland, maar op het WK ging het in het verleden nogal eens mis. Daar was dit keer geen sprake van.

Na een wat stroef begin van het toernooi werden alle grote wedstrijden overtuigend en met prachtig spel in winst omgezet. Door de zege zijn de Nieuw-Zeelanders nu recordhouder met drie wereldtitels. Australië blijft steken op twee, net als Zuid-Afrika, dat een dag eerder beslag legde op het brons.

Schitterende try

Australië kon in de finale in het eerste halfuur goed bijblijven. In de laatste fase voor rust ging het echter mis voor de Wallabies, die even wat pech hadden met de arbitrale beslissingen. Zo ging er aan de schitterende try van Nehe Milner-Skudder buitenspel vooraf.

Na opnieuw een prachtige score van Ma'a Nonu net na rust leek de wedstrijd bij een stand van 21-3 beslist. Een gele kaart van All Black Ben Smith leidde echter een goede periode in van Australië, dat middels try's van David Pocock en Tevita Kuridrani terugkwam in het duel.

Beauden Barret (try) en Dan Carter (drop goal, penalty, conversie) maakten aan alle onzekerheid een eind.

Rugbyfinale maakt veel los in Australie en Nieuw-Zeeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl