Tim Visser gaat met Schotland naar het WK. Scottish Rugby/SNS

Drie jaar geleden sprak Tim Visser in Langs de Lijn zijn grote droom uit: spelen voor Schotse nationale ploeg. En dan een keer naar het WK. De eerste droom is al uitgekomen en ook die andere gaat binnenkort werkelijkheid worden. Want Visser is door de Schotse bondscoach geselecteerd voor de mondiale titelstrijd in Engeland.

"Toen ik zondag van de coach hoorde dat ik de selectie gehaald heb, heb ik als eerste mijn vader en mijn vrouw gebeld. Haar heb ik al een paar weken niet gezien, omdat we op trainingskamp zijn."

Tim Visser voelt zich, ondanks zijn oer-Hollandse naam, toch een Schot als hij op het veld het volkslied hoort. "Ik zing dan gewoon mee. Als je de kans krijgt om voor een mooi land als Schotland te spelen, moet je die kans met beide handen grijpen. Je moet dan meedoen met de rugbytraditie van Schotland."

Visser gaat komend seizoen voor de Harlequins in Londen spelen, maar kwam sinds 2009 uit voor het Schotse Edinburgh. In het rugby bestaat de regel dat een speler die drie jaar in een land woont, voor dat land mag spelen, mits hij niet al voor een ander land heeft gespeeld. En dat geldt voor de 28-jarige Visser, die nooit voor Nederland speelde.

Broertje Sep

Sep Visser, het jongere broertje van Tim, speelde ook in Schotland, maar hij is teruggekeerd naar de Nederlandse competitie. En Sep speelt wél voor het Nederlandse team. "Dan is er nog iemand die de Nederlandse eer hooghoudt."

STER reclame