Eventingploeg laat niets aan het toeval over

De Nederlandse eventingploeg wil bij de wereldtop horen. De equipe, die deze week in actie komt bij het EK in Schotland, heeft daarvoor de hulp ingeschakeld van twee paardensportautoriteiten: Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters, en Wim Ernes, bondscoach van de dressuurploeg.

Eventing bevat behalve cross-country, de zwaarste discipline, ook een springonderdeel en een dressuurproef. Ehrens werd in augustus met de springruiters nog Europees kampioen in Aken, terwijl Ernes hetzelfde deed met de dressuurploeg.

Ontwikkeling

De eventingruiters, die vorig jaar bij de Wereldruiterspelen brons wonnen, verwelkomden de twee coaches met open armen. "Ik schroom niet om mijn collega's van dressuur en springen binnen te halen", zegt bondscoach Martin Lips van de eventingploeg. "Die twee zijn veel beter thuis in de dressuur- en springwereld."

"Ik zou toch gek zijn als ik het niet probeer", stelt Lips. "Mijn taak is om de ontwikkeling van de ruiters te verbeteren."

Merel Blom is momenteel met de eventingploeg actief op het EK in Schotland Twitter

Grote kracht

Amazone Merel Blom is blij met de inbreng van een topcoach als Eherns. "De grote kracht van Rob is dat hij je talent bevestigt en hij brengt rust. Ook kan hij m'n zwakke kanten benoemen, zonder daar echt de nadruk op te leggen."

"Het is niet de eerste keer dat Rob en Wim ons helpen, maar het besef dat we ermee geholpen zijn, is er absoluut", weet Blom.

Schots tussendoortje

De ploeg met ruiters Blom, Tim Lips, Alicia Naber-Lozeman en Theo van de Vendel heeft zich al verzekerd van de Olympische Spelen. Houdt dat in dat het EK in Blair Castle een tussendoortje is? 

"Zo mag je het eigenlijk niet bekijken, maar dat is wel het gevoel", aldus Tim Lips. "In principe kunnen we nu wat meer risico nemen en dingen uitproberen, want volgend jaar moet het pas echt gebeuren."

STER reclame