Turkse supporters feesten in het centrum van Rotterdam
NOS Nieuws

'Er is een Turks feestje in het centrum van Rotterdam'

De nederlaag voor Oranje betekent een feestje voor de Turken in Nederland. In diverse steden zijn aanhangers van het Turkse elftal de straat op gegaan om de overwinning te vieren.

"Ze hebben een uurtje gezellig kunnen feesten rond het Hofplein", vertelt NOS-verslaggever Robert Bas vanuit Rotterdam. "Het verkeer liep daardoor wel een beetje vast. Inmiddels heeft de politie de boel hier afgesloten."

Volgens Bas is de sfeer gemoedelijk. "Er zijn geen problemen. De politie is wel aanwezig en houdt andere mensen een beetje op afstand. Het feestje gaat in het centrum verder. De verwachting is dat hier nog wel enkele honderden Turken naartoe komen. Dit feestje kan nog wel even gaan duren."

'Dit keer zijn wij de winnaars'

"Het mooiste is dat we van Nederland winnen", tekent NOS-verslaggever Matthijs Holtrop op in een Turkse café in Amsterdam. "Het zit ons meestal niet mee als we tegen Nederland spelen, maar dit keer zijn wij de winnaars. Het is wel dubbel. We zijn Nederlands, we zijn Turks. Maar als het om voetbal gaat, stroomt ons bloed wel gewoon rood (van de Turkse vlag, red.)."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl