Max Verstappen on het circuit van Monza
NOS Sport

Verstappen strandt in eerste deel kwalificatie, pole Hamilton

Het is voor Max Verstappen vooralsnog een moeizaam weekend bij de Grand Prix van Italië. De Limburger zette tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmiddag geen tijd neer.

Hij verliet wel de pitstraat om te kijken hoe zijn auto aanvoelde maar zag in zijn enige ronde een groot deel van het bodywork van zijn Toro Rosso afvliegen. Het is voor het eerst in zijn carrière dat de Nederlander niet de tweede ronde van de kwalificatie haalt.

Zaterdagochtend, tijdens de derde vrije training, had de zeventienjarige coureur opnieuw problemen met zijn Renault-motor, waarna in alle haast werd gesleuteld om zijn bolide tijdig klaar te krijgen voor de kwalificatie. Dat leidde ertoe dat het plaatwerk niet goed werd vastgezet en op het asfalt van het Autodromo Nazionale di Monza terecht kwam.

Tien plekken straf

Voor Verstappen was er geen noodzaak om een geweldige kwalificatie te rijden. Hij krijgt vanwege het gebruik van een nieuwe motor al een gridstraf, waardoor hij tien plekken wordt teruggezet in de startvolgorde. Hij start zondagmiddag achteraan.

Pole

Lewis Hamilton vertrekt vanaf poleposition. De formule 1-coureur van Mercedes klokte in de beslissende fase van de kwalificaties de snelste ronde (1.23,397) en troefde daarmee het Ferrari-duo Kimi Räikkönen (tweede) en Sebastian Vettel (derde) af.

Hamiltons stalgenoot Nico Rosberg kwam slechts tot de vierde tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl