Ellen Hoog krijgt bloemen van KNHB bestuurslid Marjolein Bolhuis-Eijsvogel
NOS Sport

Hoog bezit nog steeds 'die diepe drive'

Drie keer scoren in haar tweehonderdste interland en daardoor de EK hockey in Londen openen met een klinkende 9-0 zege op Polen. Het was een speciale dag voor Ellen Hoog: "Heel speciaal, een mooi moment."

In februari 2004 debuteerde Hoog in Oranje bij het vierlandentoernooi in het Argentijnse Cordoba. "Dat weet ik nog heel goed. Een maand later viel ik af. Dus ik denk dat ik het niet heel goed had gedaan daar, haha. Lang geleden."

Een goede wijn

Hoog werd beter en beter en werd in 2014 zelfs gekozen tot beste speelster van de wereld. Is het net als met wijn? Hoe ouder hoe beter? "Nou, ik voel me gewoon fit en goed. En het is lekker om in dit team te spelen."

Ook tegen Polen, dat een paar niveau's minder is dan Oranje. "Het is gewoon lekker beginnen, maar we zullen er absoluut niet te blij mee zijn. Morgen wacht Spanje en dat is wel even andere koek."

Hoog vindt het wel jammer dat het geen 10-0 is geworden: "Maar we hadden geen medelijden met ze hoor."

In de laatste minuten probeert Ellen een bal die over de zijlijn gaat toch nog binnen te houden. Ja, dat is die diepe drive.

Bondscoach Sjoerd Marijne
Hoogs tweehonderdste interland was "heel speciaal"

Bondscoach geniet

Bondscoach Sjoerd Marijne hecht wat meer waarde aan de overwinning. "Zo'n 9-0 gebeurt niet vanzelf. Daar trainen wij heel hard voor. In de laatste minuten probeert Ellen een bal die over de zijlijn gaat toch nog binnen te houden. Ja, dat is die diepe drive. Daar kan ik erg van genieten."

Zoekt hij naar meer erkenning? "Nee, daar gaat het niet om. De meeste erkenning halen wij bij onszelf. Er wordt vaak gedacht: zij winnen wel even van Polen. Maar nogmaals: dat gebeurt niet vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl