Frank de Boer ziet Ajax groeien
NOS Voetbal

'Ze lijken steeds beter te begrijpen wat er gevraagd wordt'

Frank de Boer kan voor wat betreft de resultaten met een positief gevoel terugkijken op het begin van de eredivisie: twee duels gespeeld, zes punten. De doelcijfers zijn indrukwekkend: zes doelpunten gemaakt en nog geen enkele tegen.

In de eerste speelronde werd AZ met 3-0 verslagen, zaterdagavond moest Willem II er met dezelfde cijfers aan geloven. "Een degelijke overwinning", omschreef De Boer de 3-0 zege op de Tilburgers. "Het was misschien niet de beste wedstrijd, anderzijds hebben we weinig weggegeven."

Anderhalve week geleden leed Ajax nog een uiterst pijnlijke nederlaag in de voorronde van de Champions League. Toch heeft dat debacle geen negatieve doorwerking gehad op de prestaties in de eredivisie.

"Mindset zit erin"

"Ik heb het idee dat de mindset er nu wel in zit. Ze lijken steeds beter te begrijpen wat er gevraagd wordt op bepaalde momenten. De kans dat we aankomende donderdag tegen Jablonec met dezelfde opstelling spelen, is vrij groot."

De Boer zag Anwar El Ghazi tegen Willem II twee treffers voor zijn rekening nemen. Hij bracht zijn totaal daarmee al op vier. "Anwar is een type speler dat heel graag doelpunten wil maken. Hij heeft de kwaliteit dat hij zonder heel goed te spelen, toch kan scoren. Die kwaliteit gebruikt hij heel goed. Als hij elke wedstrijd twee keer scoort, ben ik tevreden."

"Werpt vruchten af"

De 2-0 van El Ghazi was er een om in te lijsten. Met een fraai afstandsschot vond hij de kruising. "Ik train veel op mijn schot en schiet dagelijks tien tot twintig ballen. Dat werpt zijn vruchten af", aldus de trefzekere buitenspeler.

"Ik zit gewoon lekker in mijn vel. We hebben hartstikke veel plezier en vertrouwen. Ik vind dat we als team heel goed spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl