Richairo Zivkovic speelt dit seizoen in het shirt van Willem II
NOS Voetbal

Zivkovic heeft nog een appeltje te schillen in de Arena

Willem II won nog nooit een competitiewedstrijd bij Ajax. De Brabanders hopen vanavond de eerste uitzege op Ajax te behalen door de Amsterdammers met eigen middelen te bestrijden.

De Tilburgse selectie van trainer Jurgen Streppel telt met Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesly de Sa drie Ajax-huurlingen, die momenteel niet goed genoeg worden geacht voor de nummer twee van vorig seizoen.

"Voor onze huurlingen is het een heel mooi podium om te bewijzen wat ze kunnen", zei Ajax-trainer Frank de Boer vooraf.

'Willem II niet voor niets Ajax van het zuiden'

Parkeerwacht

Met name de (tijdelijke) terugkeer van Zivkovic in de Arena is salliant. In 2014 werd de spits voor bijna twee miljoen euro gekocht van FC Groningen. Assistent-trainer Dennis Bergkamp moest hem klaarstomen voor het grote werk.

Maar zijn doorbraak bleef vorig seizoen uit. Slechts zeven duels en één doelpunt in het eerste elftal. Zivkovic speelde vooral op maandagavond voor een paar honderd man in Jong Ajax. Hij kwam in de Jupiler League wel tot 18 doelpunten in 25 duels.

Zivkovic deed vooral buiten het veld van zich spreken. Trainer Frank de Boer liet zich herhaaldelijk uit over het gebrek aan discipline van de jonge spits. De Boer maakte Zivkovic zelfs twee dagen parkeerwachter op De Toekomst; de spits moest de slagbomen omhoog en omlaag doen voor passerende auto's.

Overtrokken

De spits zegt dat hij is veranderd. "Het stempel dat ik met me meedraag, is wel wat overtrokken. Bij Ajax wordt alles uitvergroot. Ik ben twee keer te laat gekomen. Dat mag niet gebeuren. Maar het is niet zo dat ik elke dag te laat kwam."

"Ik wil bij Willem II laten zien dat ik wel een gedisciplineerde voetballer ben. Ik heb geleerd van het verleden. Ik wil na dit seizoen als volwassen speler terugkeren naar Amsterdam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl