Pavel Koelizjnikov heeft opnieuw aangetoond dat hij op dit moment de te kloppen man is op de sprintafstanden bij de mannen. De twintigjarige Rus pakte bij de wereldbeker in Seoul zijn tweede zege van het weekend. Hij won de 1.000 meter in 1.09,56 en dat was een nieuw baanrecord. Vrijdag won Koelizjnikov ook al de 500 meter, vorige week in Obihiro was hij eveneens de snelste op de 500 en 1.000 meter.

Olympisch kampioen Stefan Groothuis liet zien dat hij de vorm weer te pakken heeft. Hij reed als eerste het baanrecord, dat vijf jaar op naam stond van Lee Kyou-hyuk, uit de boeken met 1.09,83. Het bleek toch niet genoeg. In de laatste rit tegen Kjeld Nuis klapte Koelizjnikov over die tijd heen. Nuis finishte als derde (1.09,86).

Verbij verrast

De verrassing van de dag was Kai Verbij. Het schaatstalent van beslist.nl reed naar de vierde plek (1.10,24). Verbij kwam al in de vierde rit in actie en zag tot aan de laatste rit zijn tijd als tweede tijd op het bord staan. Hij bleef onder anderen Shani Davis, Samuel Schwarz en Koen Verweij voor.

Hein Otterspeer werd slechts veertiende, maar dat had te maken met een vreemde actie van Denny Morrison. De Canadees versperde Otterspeer de weg en werd om die actie ook gediskwalificeerd. 

NOS

STER reclame