Motorcoureur Michael van der Mark in actie tijdens het WK Superbike op het TT-circuit
NOS Sport

Van der Mark niet in MotoGP op TT

Michael van der Mark neemt zaterdag toch niet deel aan de TT van Assen. De 22-jarige Rotterdammer was kandidaat om de geblesseerde Tsjech Karel Abraham te vervangen in de MotoGP, maar tot een definitieve uitnodiging om uit te komen in de koningsklasse van de motorsport kwam het uiteindelijk niet.

Twee weken geleden ging Abraham onderuit tijdens de training van de Grand Prix van Catalonië en hij blesseerde daarbij zijn teen. Daardoor kwam Van der Mark in beeld om als vervanger te starten in Assen. De Rotterdammer kreeg toestemming van Honda en zijn team Ten Kate Racing, maar kwam niet tot overeenstemming met het team van Abraham, AB Motoracing, evenals Van der Mark rijdend op Honda .

"Het is een keuze van het team van Abraham, bij ons stond iedereen erachter, het was een mooi plan", aldus Van der Mark tegen RTV Drenthe. "Ik weet niet precies wat de reden is. Ze hebben bij Honda gevraagd of ze een coureur hadden die Abraham zou kunnen vervangen. Honda heeft mij naar voren geschoven."

"Volgende keer dan maar"

Volgens Van der Mark heeft de afzegging te maken met de aansprakelijkheid voor eventuele schade aan de motor. "Dat is niet iets wat we nu in ons huidige budget hebben meegerekend natuurlijk", aldus Van der Mark. "Het was een mooi plan. Volgende keer dan maar."

Van der Mark veroverde vorig jaar de wereldtitel in de Supersport (600cc) en debuteert dit seizoen in het WK Superbikes. In april eindigde hij in deze klasse twee keer als derde op het TT-circuit van Assen. De laatste Nederlander die in de MotoGP reed was de Nederlander Jurgen van den Goorbergh, in 2005.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl