Robin Haase
NOS Sport

'Hou van de bravoure die Haase uitstraalt'

Robin Haase maakte vandaag verreweg de beste indruk van de drie Nederlanders die op Wimbledon in actie kwamen. Hij versloeg de Colombiaan Alejandro Falla en treft nu Andy Murray. Commentator Jan Roelfs kijkt uit naar die confrontatie.

"Als het bij Haase loopt, en bij Murray wat minder, dan kan het gek gaan lopen. De druk ligt immers bij Murray", denkt Roelfs. "Dat is natuurlijk een ideaal scenario, maar laten we het hopen. Haase speelt in ieder geval graag op gras."

Haase gaat straks tegen Murray echt de baan op om te winnen, niet alleen om leuk mee te tennissen.

Jan Roelfs

Haase liet tijdens de persconferentie blijken geen ontzag voor Murray te hebben en wil voor de winst gaan. "Ik hou er wel van zoals Haase dat zegt. Hij gaat straks echt de baan op om te winnen, niet alleen om leuk mee te tennissen", stelt Roelfs.

"Haase weet bovendien wat het is om op het centrecourt van Wimbledon te staan, want hij speelde er eerder tegen Nadal."

"Pech voor Sijsling"

Igor Sijsling had volgens Roelfs geen kans tegen Sam Querrey. "Een servicekanon die Amerikaan. Querrey sloeg 30 aces, dan kun je op Wimbledon van zo'n jongen verliezen. Eigenlijk gewoon pech voor Sijsling.​

Kvitová raakte alles, waardoor Bertens weinig tijd had om te acclimatiseren.

Jan Roelfs

Gruwelscenario Bertens

De partij van Kiki Bertens kende een gruwelscenario. De Wateringse won op het centrecourt welgeteld één game tegen titelhoudster Petra Kvitová. "Pijnlijk en erg teleurstellend", vond Roelfs.

"Bij Kvitová heb je vaak het idee: of ze raakt alles goed of het gaat helemaal mis. Maar vandaag raakte ze alles", zegt Roelfs. "Bertens had weinig tijd om te acclimatiseren op het centrecourt, dan kan het hard gaan op gras."

Wimbledon 2015: Kvitová-Bertens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl