NOS Sport

Nummerdor en Varenhorst naar WK-finale

Nummerdor en Varenhorst naar finale WK beachvolleybal

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst spelen zondag op de WK in Nederland om het goud. Het Nederlandse duo won in de halve finales in Den Haag met 21-18, 21-23 en 15-12 van de Brazilianen Evandro en Pedro.

In de finale staat het als eerste geplaatste Nederlandse koppel zondag op de Hofvijver in Den Haag opnieuw tegenover Brazilianen. Alison en Bruno Schmidt bereikten de eindstrijd door de Amerikanen Nicholas Lucena en Theodore Brunner met 21-17 en 21-15 te verslaan.

Nummerdor en Varenhorst hebben er dit seizoen een handje van moeilijke duels in drie sets toch in hun voordeel te beslissen. Na een sterke eerste set (21-18) leek het Nederlandse koppel in de tweede op weg naar een snelle zege, maar bij 20-18 lukte het de Brazilianen twee matchpoints weg te werken. Bij 21-20 slaagden Nummerdor en Varenhorst er opnieuw niet in het beslissende punt binnen te halen.

Omstreden punt zorgt voor beslissing

Evandro en Pedro sloegen wel direct toe bij hun eerste setpoint, waardoor de derde set de beslissing moest brengen. Daarin bleven de Nederlanders steeds aan de goede kant van de score. Bij 14-12 voor Nummerdor en Varenhorst sloeg de Braziliaan Evandro de bal buiten de lijnen. Dat de vingertoppen van Varenhorst daarbij een rol speelden, ontging de arbiter. Protest leverde niets op en de finaleplaats van Nummerdor en Varenhorst was zeker.

Nummerdor en Varenhorst stralen na finaleplaats WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl