Max Verstappen eindigde als achtste in Oostenrijk
NOS Sport

'Verstappen onderscheidt zich met fluwelen voet'

Met een achtste plaats bij de Grand Prix van Oostenrijk pakte Max Verstappen voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen WK-punten. Een prestatie die voormalig coureur Jan Lammers wel aan zag komen.

"Absoluut. Zeker na de kwalificatie dacht ik al dat toptien mogelijk zou zijn", vertelde hij in NOS Langs de Lijn.

"Het is een stop-start-circuit, met allemaal vrij langzame bochten op een paar na. Je zou dan denken dat je veel motorvermogen nodig hebt, maar met het stoppen heb je natuurlijk ook veel remvermogen nodig en remvaardigheid. En met name in dat gedeelte is hij erg goed."

"Hij heeft echt een fluwelen voet wat betreft het aanvoelen en het remmen tijdens het insturen van een bocht. Dat is toch het meest cruciale moment van de bocht, dat is waar je optimaal met het gewicht moet omgaan. Als je die timing en die manier van doen perfect beheerst, dan kun je nogal eens voor een stukje onderscheidend vermogen zorgen en dat doet hij wel."

Kimi Räikkönen en Fernando Alonso crashten vroeg in de wedstrijd

Sportieve Alonso

Naast de verrichtingen van Verstappen, viel vooral de sportiviteit van Fernando Alonso Lammers op.

De Spanjaard viel al vroeg in de race uit vanwege een crash met Kimi Räikkönen. De McLaren-coureur werd door de Fin van de baan gekegeld maar werd niet boos op de Ferrari-man.

"Ik vond het echt geweldig om te zien dat Alonso, die er werkelijk niets aan kon doen, dat moment helemaal vergat. Hij stapte gelijk uit en maakte zich alleen zorgen om Räikkönen. Ik vond het qua sportmanschap prachtig om te zien."

Kansen op Silverstone

Als Verstappen over twee weken de Grand Prix van Groot-Brittannië aandoet op Silverstone, zou hij zomaar weer in de punten kunnen gaan rijden denkt Lammers.

"Het zijn net als in Oostenrijk veel langzame bochten, ik zie hem daar best wel goed presteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl