Robert Lewandowski viert een van zijn drie doelpunten

Ruime zege Polen na hattrick Lewandowski

Polen heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië met 4-0 gewonnen en blijft daardoor koploper in groep D. Schotland staat na het gelijkspel (1-1) met Ierland tweede, maar wordt later vanavond zo goed als zeker ingehaald door Duitsland, dat het opneemt tegen Gibraltar.

Arkadiusz Milik leek lange tijd de matchwinner in Warschau te worden. De Ajacied scoorde na ruim een uur spelen met een mooie krul.

Georgië, dat in de kwalificatiereeks alleen wist te winnen van Gibraltar, was met nog tien minuten op de klok dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van George Navalovsky spatte uiteen op de kruising.

Robert Lewandowski maakte er daarna met drie doelpunten in vier minuten alsnog een ruime overwinning van.

EK-kwalificatie: Polen-Georgië

Ieren blijven steken tegen Schotland

Ierland had in dezelfde groep Schotland kunnen passeren met een thuiszege, maar bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Jonathan Walters zette de Ieren na 38 minuten van dichtbij op voorsprong in Dublin. De Ierse vreugde duurde niet lang. Vlak na rust werd het 1-1 door een eigen doelpunt van John O'Shea, die een schot van Shaun Maloney op ongelukkige wijze met zijn rug van richting veranderde.

De Schotten hebben nu elf punten, een meer dan Duitsland, dat straks in Faro drie punten verwacht bij te schrijven. Polen is met veertien punten vanavond niet meer in te halen door Die Mannschaft.

EK-kwalificatie: Ierland-Schotland