Li Jie in actie in de halve finale tegen Oekraïne
NOS Sport

Tafeltennissters bereiken finale op Europese Spelen

De Nederlandse tafeltennissters zijn bij de Europese Spelen in Bakoe doorgedrongen tot de finale van de landenwedstrijd. Oranje knokte zich met 3-2 langs Oekraïne en speelt maandag in de finale tegen favoriet Duitsland.

In de halve finale tegen Oekraïne (ITTF-12) leek Oranje (ITTF-7) op weg naar een eenvoudige 3-0 zege, maar het werd uiteindelijk nog knap spannend. Li Jie won de eerste partij met 3-2 van Margaryta Pesotska, waarin ze in de vijfde game doorstoomde van 4-6 naar 8-6. Na de 3-0 triomf van Li Jie op Tetjana Bilenko in de tweede partij leek een simpele overwinning in de maak.

In het dubbelspel verloren Li Jiao en Britt Eerland echter met 3-2 van Ganna Gaponova en Bilenko, waarna Eerland niet was opgewassen tegen Pesotska, die op de ITTF-ranking 34 plaatsen hoger staat. Maar in de laatste partij bracht Li Jie redding: zij liet Gaponova kansloos: 11-7, 11-1, 11-3.

Te sterk voor Polen

Nederland moest zondag eerst nog aan de bak in de kwartfinales en daarin bleek ook Polen een taaie tegenstander: 3-2. Li Jie ging verrassend hard onderuit tegen Li Qian, die op de wereldranglijst zeven plaatsen lager staat: 5-11, 7-11, 8-11. Nadat Li Qian ook Britt Eerland met duidelijke cijfers had verslagen, toonde Li Jie veerkracht door in het beslissende duel Natalia Partyka met 3-1 te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl