Belinda Bencic, ster in wording
NOS Sport

Laatste horde voor rijzende ster en oud-kampioen

Voor Robin Haase en Kiki Bertens duurde het grastoernooi van Rosmalen een dag te lang. Zij moeten vandaag op de finaledag toekijken hoe Camila Giorgi en Belinda Bencic bij de vrouwen en Nicolas Mahut en David Goffin bij de mannen om de titel strijden.

Het zijn geen grote namen, maar in het geval van Bencic lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De 18-jarige Zwitserse is een van de rijzende sterren van de WTA Tour en ze kan op Nederlandse bodem haar eerste titel in de wacht slepen.

Bencic was vorig jaar ook finaliste in het Chinese Tianjin, maar toen verloor ze van Alison Riske. Nu staat ze tegenover de bedwingster van Bertens, de Italiaanse Giorgi. Ook zij kan na drie verloren finales in Rosmalen haar eerste titel pakken.

Goffin op zijn hoede

Bij de mannen staat een oud-kampioen in eindstrijd: Mahut. De Fransman won Rosmalen in 2013 en beroofde het toernooi dit jaar als qualifier van onder anderen Lleyton Hewitt, Roberto Bautista Agut en Haase. Goffin, de Belgische nummer vijftien van de wereld, moet dus op zijn hoede zijn.

Goffin heeft twee titels op zijn naam staan (Kitzbühel en Metz) en Mahut won in 2013 naast Rosmalen ook in Newport.

De finale van de vrouwen begint om 12.00 en is live te volgen op NOS.nl. De mannen gaan niet voor 14.30 uur de baan op. Die wedstrijd is live te zien op NPO1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl