NOS Sport

Bertens: alle credits voor Giorgi

Kiki Bertens berustte snel in haar verloren halve finale tegen Camila Giorgi bij het grastoernooi in Rosmalen. "De tegenstander was gewoon beter. Alleen maar credits voor haar."

De Italiaanse domineerde de gehele wedstrijd. "Ze sloeg eigenlijk alle ballen heel hard naar de overkant", zegt Bertens. "Daardoor kreeg ik weinig ritme en kwam ik moeilijk in de wedstrijd."

Wat Bertens ook probeerde, ze kwam niet onder de druk vandaan. "Ik wilde fel beginnen, zoveel mogelijk ballen halen en zelf kansen pakken en aanvallend spelen. Ik denk dat zij aan het begin meteen goed speelde. In de tweede set blijf ik goed bij, maar word ik helaas gebroken in de laatste game."

Kiki Bertens in actie op het gras van Rosmalen

Eindelijk

Een zure nederlaag? "Zeker. Je hoopt in de finale te komen, ook omdat het in Nederland is. Dat zou iets heel moois zijn. Maar ik moet ook blij zijn met drie goede wedstrijden en dat ik weer eens in de halve finales van een WTA-toernooi heb gestaan."

De laatste keer dat Bertens de laatste vier van een WTA-toernooi haalde, was in januari 2013 bij het indoortoernooi van Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl