Hockeyers naar herkansing om OS-ticket

Hockey World League: Nederland-Duitsland

De Nederlandse hockeymannen zijn nog steeds niet zeker van een olympisch ticket. De halve finale van de World League in Argentinië werd met 2-1 verloren van Duitsland.

Oranje krijgt zondag in de strijd om de derde plaats een herkansing. Als er van Canada wordt gewonnen, is een olympisch startbewijs alsnog veiliggesteld.

Kansen

De mannen van bondscoach Max Caldas namen na een mat eerste kwart de regie stevig in handen en creëerden voldoende goede kansen; Seve Van Ass vond twee keer keeper Nicolas Jacobi op zijn weg, Robert van der Horst schoot net voorlangs, Jeroen Hertzberger zag een inzet van de lijn gehaald worden (door Oskar Deecke) en Floris van der Linden raakte de paal.

Nederland kreeg in de slotfase van het derde kwart loon naar werken. Hertzberger speelde zich vrij en vond met de backhand de lange hoek. Oranje stond nog na te genieten van de 1-0 en slikte 30 seconden later de 1-1; Florian Fuchs tikte van dichtbij binnen na een dekkingsfout in de verdediging.

Onverdiend

De onverdiende gelijkmaker kwam hard aan en in het slotkwart was het beste er wel af bij Oranje. De olympisch en Europees kampioen pakte de zege door Deecke en is zeker van deelname aan de Spelen van 2016 in Rio.