NOS Voetbal

Hiddink blijft vaag over toekomst

Guus Hiddink bleef ondanks de eclatante zege op Letland cryptisch over zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal. De Varssevelder weigerde te bevestigen dat hij volgend jaar nog bondscoach is.

"Jullie zijn allemaal lekker aan het speculeren, maar ik wil er niets over zeggen. Ik ben in dienst van de KNVB", sprak Hiddink kortaf.

De bondscoach was tevreden over het spel van Oranje. "Grotendeels is er uitgevoerd wat we wilden. Het stroopte even bij de blessures van Blind en Bruma", stelde de bondscoach vast na de 6-0 zege in Amsterdam.

In tegenstelling tot de vorige duels pakte Oranje een snelle voorsprong in plaats van een snelle achterstand. Hiddink: "Dat geeft perspectief aan de wedstrijd. Tegen Mexico was het ook al met fasen dat we het vertrouwen toonden, dat lieten we nu weer zien."

Hiddink was tevreden over de samenwerking tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. "We zijn daar veel op de training mee bezig geweest en het blijkt ook nu te kunnen.

Geen twijfels

Er waren bij Hiddink nooit twijfels over de aanvallende kwaliteiten van Oranje. "Het fundament om goed verdedigend te staan had ik hoger ingeschat, de opbouw en de aanval niet. Tegen Italië en Tsjechië dacht ik wel dat we verder zouden zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl