Kenneth Vermeer
NOS Voetbal

Vermeer: Rutten laten zakken met z'n allen

"Ik wil geen rare dingen zeggen, het is nog kort na de wedstrijd, maar ik heb zware woede in me." Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voor de camera van RTV Rijnmond alle zeilen bijzetten om niet in een tirade uit te barsten. Zijn ploeg had zojuist bij PEC Zwolle verloren en daarmee directe plaatsing voor de derde voorronde van de Europa League verspeeld.

Dat was in de kleedkamer wel anders geweest, bekende de sluitpost. "Ik ben een beetje tekeer gegaan, ja. Dat lijkt me logisch na wat we hebben laten zien. Je gaat hier met bepaalde bedoelingen naartoe en dan zie je het zo uiteenvallen. Ik dacht dat we het nog wel één keer konden opbrengen, maar we hebben nog niet eens één keer tussen de palen geschoten, geloof ik. Dan heb je ook nergens recht op."

Pijn

Vermeer besefte tegelijkertijd dat het niet alleen in Zwolle was misgegaan. "We hebben het zo vaak in eigen hand gehad. Als je ziet hoe we de laatste weken spelen... Zwaar teleurstellend. Ook dat je alles zo misloopt. Het voelt alsof we Rutten met z'n allen hebben laten zakken", verwees hij naar de trainer die hem afgelopen zomer naar Rotterdam haalde. "Dat doet mij heel erg pijn."

Begin april won Feyenoord overtuigend met 4-1 bij AZ en leek de begeerde derde plaats de Rotterdammers niet meer te kunnen ontgaan, met een voorsprong van zeven punten en nog vijf speelronden voor de boeg. "Daar voetbalden we goed. Maar daarna... Ik denk dat we misschien in ons hoofd al bezig waren met dat we er al waren. Maar dat was natuurlijk niet zo, we moesten eerst nog de nodige punten halen. En als je dat niet doet, zie je wat er kan gebeuren."

Vermeer: ik voel nog steeds zware woede

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl