Bennett: drie maanden van training kon zo de prullenbak in georgebennettcycling.com

Terwijl zijn kopman Steven Kruijswijk een paar dagen in de blauwe bergtrui in de Giro reed, zit George Bennet thuis. De Nieuw-Zeelandse renner van Lotto-Jumbo kreeg een dag voor de start van de Ronde van Italië te horen dat hij niet mocht meedoen vanwege een te laag cortisolgehalte. "Dat werd veroorzaakt door mijn honderd procent legale astmamedicatie."

Op zijn eigen site geeft Bennett tekst en uitleg. "Het team liet meteen weten dat ze volledig achter mij stonden. Dat veranderde mijn eerste reactie van paniek in boosheid. Boos omdat mijn voorbereiding van drie maanden de prullenbak in kon vanwege politiek."

"De insteek van de MPCC, de vereniging voor een schonere wielersport, waardeer ik. Maar nu maak ik de tekortkomingen van hun testsysteem mee. Ik ben boos omdat mijn reputatie is aangetast", aldus Bennett. 

"Ik vertelde een vriend dat ik bij andere rijders in het verleden met een te laag cortisolgehalte meteen riep dat ze aan de doping zaten", geeft de renner in Nederlandse dienst toe. Nu het hem zelf overkwam, schakelde hij ijlings de hulp in van zijn manager. "Hij moest me ervan weerhouden om domme dingen op Twitter te zetten." 

Volgens de richtlijnen van de UCI had Bennett gewoon van start mogen gaan in Italië. Maar binnen de MPCC, de club waarvan ook Lotto-Jumbo lid van is, is afgesproken dat renners met een te lage cortisolspiegel acht dagen niet mogen koersen. De Nederlandse ploeg mocht geen vervanger meer oproepen en ging dus met acht renners van start. 

STER reclame