Joey van den Berg (l) in duel met GA Eagles-speler Giliano Wijnaldum

Heerenveen knokt zich naar punt

Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder zege heeft sc Heerenveen ook de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet weten te winnen. Toch zal er in Friesland sprake zijn van opluchting, want na een 0-2 ruststand werd er toch nog een punt uit het vuur gesleept: 2-2.

Heerenveen had in de eerste twintig minuten de bal, maar wist maar niet gevaarlijk te worden. Het tot dan onzichtbare Go Ahead liet vervolgens zien hoe het wel moet: binnen acht minuten leverden vier messcherpe counters twee treffers op, van Marnix Kolder en Alex Schalk. Vlak voor de 0-2 had Mark Uth op de paal geschoten en dat was eigenlijk de enige serieuze kans voor de thuisploeg voor rust.

Go Ahead blijft lustig counteren

Direct na de pauze was het wel raak: een afgeketst schot van invaller Thomas Dalgaard belandde voor de voeten van de jonge Daley Sinkgraven, die van dichtbij voor 1-2 zorgde. De treffer gaf Heerenveen nieuwe moed en de ploeg van trainer Dwight Lodeweges ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Dat bood Go Ahead opnieuw alle ruimte voor de counter en Jules Reimerink, Schalk en Jeffrey Rijsdijk roken aan de 1-3.

In een hectisch slotkwartier kregen beide ploegen kansen. De grootste waren voor invaller Jukka Raitala, die in de 84ste minuut voor 2-2 zorgde, en Sven Nieuwpoort, die Go Ahead vier minuten later bijna weer op voorsprong kopte.