NOS Sport

Federer zet Raonic aan de kant

  • AFP
    Federer slaat een backhand in zijn duel met Raonic
  • AFP
    Raonic betreedt de O2-arena voor zijn duel met Federer
  • AFP
    Federer bij opkomst van zijn duel met Roanic

Roger Federer is goed begonnen aan de World Tour Finals. De 33-jarige Zwitser had in zijn openingspartij in groep B alleen in de tweede set wat te duchten van de Canadees Milos Raonic: 6-1, 7-6 (0).

Federer was op z'n hoede na zijn recente nederlaag tegen Raonic op het masterstoernooi in Parijs. De zesvoudig winnaar begon gretig en liet dit in woord en gebaar merken toen hij direct de eerste servicegame van Raonic wist te breken.

Nerveus begin

De nerveus ogende Raonic, die zijn debuut op de World Tour Finals maakt, speelde slordig en kon te weinig zijn imponerende service in stelling brengen. Federer brak de Canadees zelfs een tweede keer en won eenvoudig de eerste set.

Raonic vijzelde in de tweede set zijn niveau op. Hij sloeg meer winners en kreeg in diverse games breekkansen, waaronder een setpunt op 6-5, maar Federer serveerde zich telkens uit de problemen.

De gemiste kansen braken Raonic op in de tiebreak. Het geloof in een eventuele derde set was volledig weg en Federer liep, mede door de fouten van de Canadees, met 7-0 simpel naar de overwinning.

ATP World Tour Finals - stand groep B

Speler Partijen - punten Setsaldo Gamesaldo
1. Roger Federer (Zwi) 1-2 2-0 13-7
2. Kei Nishikori (Jap) 1-2 2-0 12-8
3. Andy Murray (GB) 1-0 0-2 8-12
4. Milos Raonic (Can) 1-0 0-2 7-13

Programma dinsdag 11 november

Andy Murray - Milos Raonic
Roger Federer - Kei Nishikori

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl