NOS Voetbal

Bosz: derde plek stuk moeilijker geworden

Bosz: het gaat heel moeilijk worden

De wedstrijd met ADO Den Haag moest voor Vitesse een simpele horde worden in de jacht op de derde plek. Het gat met Feyenoord kon verkleind worden tot één punt, maar het verschil bleef vier punten want ADO won met 1-0.

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft nog hoop op plek drie, die recht geeft op deelname aan de Europa League-voorronde, maar ziet ook in dat het nog een hels karwei gaat worden.

"We moesten winnen om volop in de race te blijven. Als je vraagt of het moeilijker is geworden, ja, het is een heel stuk moeilijker geworden", reageerde hij na de wedstrijd met ADO. "We waren niet goed genoeg vandaag, vooral in balbezit hebben we het heel slecht gedaan."

Ongeslagen reeks ten einde

Vitesse zag een reeks van twaalf wedstrijden waarin het ongeslagen bleef doorbroken worden in Den Haag, iets waar Bosz flink van baalde. "We waren met een hele goede serie bezig, dat vind ik heel knap. Twaalf wedstrijden ongeslagen waarvan je er tien wint. Dan zit deze wedstrijd ertussen, dat is jammer, zeker gezien het belang van de wedstrijd."

"Maar goed, nog twee wedstrijden te gaan, we gaan kijken", besloot Bosz monter. Vitesse speelt op 10 mei uit bij Feyenoord en een week later thuis tegen FC Utrecht.

Feyenoord kan zondag de derde plek veiligstellen als de Rotterdammers winnen bij FC Groningen. Het gat met Vitesse wordt dan zeven punten met nog twee duels te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl