Kiki Bertens in actie tijdens haar Fed Cup-partij tegen Magdalena Rybarikova in februari
NOS Sport

Haarhuis wijzigt Fed Cupteam niet

Captain Paul Haarhuis heeft voor de wedstrijd tegen Australië dezelfde speelsters geselecteerd die in februari met 4-1 wonnen van Slowakije. Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek spelen op 18 en 19 april in Den Bosch om een plek in de Wereldgroep.

Dat wordt geen eenvoudige opgave. Australië neemt maar liefst drie spelers uit de top-50 van de wereldranglijst mee, terwijl Kiki Bertens met plaats 86 de hoogstgeklasseerde Nederlandse is.

Samantha Stosur is de mondiale nummer 26 en kopvrouw bij de Aussies. Casey Dellacqua (WTA-44), Jarmila Gajdosova (WTA-47) en Olivia Rogowska (WTA-189) zijn de andere speelsters die door captain Alicia Molik zijn opgeroepen.

Oranje kan moed putten uit de wedstrijd tegen Slowakije, dat weliswaar zonder de beste speelsters speelde, maar op papier alsnog een sterkere selectie had. "Wij zijn de underdog in deze ontmoeting, maar een stunt is mogelijk. De meiden hebben ook in hun hoofd dat het kan", zei Haarhuis bij de bekendmaking van zijn ploeg.

Net als tegen Slowakije heeft Nederland voor het duel met Australië gravel als ondergrond gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl