Studio Voetbal 19 april 2015 NOS

PSV is de terechte kampioen. Daarover zijn de gasten aan tafel bij Studio Voetbal het eens. Maar over de man van het seizoen hebben Jan Mulder, Co Adriaanse, Jan van Halst en Pierre van Hooijdonk een verschillende mening.

Van Halst kiest overtuigend voor Luuk de Jong. Voor hem is de spits die tot dusver dit seizoen negentien eredivisiedoelpunten maakte, de belangrijkste speler. "Honderd procent. Hij heeft tien keer met het hoofd gescoord. Waar zie je dat nog?", aldus Van Halst. "Hij lijkt op een ideale schoonzoon, maar kan ook heel gemeen zijn. Hij zat in een gat bij Mönchengladbach, heeft veel kritiek gehad, maar is nu beter dan bij FC Twente."

"Die kritiek was terecht", aldus Adriaanse. "Maar door de trainingen bij PSV is hij zienderogen beter geworden. Als kapstok van het team is hij heel sterk."

Volgens Pierre van Hooijdonk heeft Luuk de Jong dit seizoen de ideale aangevers tot zijn beschikking, met rechtsbuiten Luciano Narsingh en linksback Jetro Willems. "Hij heeft daarmee twee spelers die in zijn dienst spelen."

Van Halst: De Jong dé man van PSV

"Depay gaat Van Persie en Hazard achterna" 

Jan Mulder kan de keuze van Van Halst niet begrijpen. "De Jong of Depay? Dat is een verschil in pure klasse. Meen je dat nu echt? Depay is een fantastische speler. Ik hou van traptechniek. Als je manager was van Manchester United zou je dan Luuk de Jong kopen of Depay?"

"Dat ligt eraan", reageert Van Halst. "Wat heeft het team nodig?"

Depay staat voor een vertrek naar het buitenland. Manchester United en Paris Saint-Germain hebben interesse. Volgens Mulder kan de topscorer van de eredivisie een sensatie worden in de Premier League. "Depay gaat hetzelfde overkomen als Hazard en Van Persie. Na een half jaar Engeland is hij een klasse beter."

Het advies van Co Adriaanse: "Bij Van Gaal is hij veel beter af dan bij Paris Saint-Germain."

Van Hooijdonk kiest voor Georginio Wijnaldum als sleutelspeler van PSV: "Hij is echt volwassen geworden. De leider." De keuze van Adriaanse valt op de Mexicaan Andrés Guardado: "Door hem was er minder druk op het centrum van de verdediging. Altijd goed voor een zeven, acht of negen. Geweldig."

Mulder: Depay gaat Hazard en Van Persie achterna

"Cocu heeft PSV goed georganiseerd"

Ook de hand van coach Phillip Cocu is volgens de aanwezigen zichtbaar in de landstitel. "Vanaf het begin heeft hij dit seizoen met een herkenbaar elftal gespeeld", zegt Adriaanse. "Komt ook doordat er goed is ingekocht." 

"Vorig seizoen was het nog regelmatig te romantisch", aldus Van Halst. "Nu koos hij vaak voor een extra verdedigende middenvelder. Het resultaat stond voorop."  

Mulder: "Speelde PSV nu reactievoetbal?"

"Vaak wel, maar ze hebben ook het spel gemaakt", aldus Adriaanse. "Ze zijn heel goed in de omschakeling. Dat kan je als coach organiseren en dat heeft hij goed gedaan. Als coach kan hij ook pressie zetten en wedstrijden forceren."

"Ik zie vooral een een prettig figuur Cocu", besluit Mulder. "De jongens willen voor de trainer werken."

Adriaanse: Cocu heeft herkenbaar PSV neergezet

STER reclame