Dennis Demmers
NOS Voetbal

Demmers: spelers hebben gelijk gekregen

"In de rust vroeg ik de spelers wat we gingen doen in de tweede helft", vertelde Go Ahead Eagles-trainer Dennis Demmers na de onverwachte overwinning van zijn ploeg in De Kuip. "Het stond 0-0, we hadden op dat moment een punt in handen. We gaan voor de drie punten, zeiden ze. De spelers hebben gelijk gekregen".

In zijn derde wedstrijd als hoofdverantwoordelijke boekte Demmers zijn eerste zege. Belangrijker, Go Ahead maakte een einde aan een serie van zes nederlagen op rij en greep daarmee de laatste strohalm om de nacompetitie te ontlopen. En dat in De Kuip, het stadion waar nog nooit een zege voor de Deventenaren te bewonderen was.

"Natuurlijk is het onverwacht", aldus Demmers, "Zeker in de eerste helft kregen zij kansen, maar ze scoorden niet. Dan begin je er vanzelf in te geloven. Zolang je in leven blijft, kun je ook winnen. Jules Reimerink schiet hem uiteindelijk prachtig binnen, maar dit is een geweldige teamprestatie".

'We leven nog'

Matchwinner Reimerink reageerde opvallend ingetogen op zijn treffer. "Ik was teleurgesteld dat ik op de bank moest beginnen, maar ik heb daar niet moeilijk over gedaan. Na die goal was ik eigenlijk heel rustig. Heel apart, want ik was superblij. Dit was in ieder geval ongelooflijk belangrijk. We leven nog."

Dankzij de driepunter heeft Go Ahead concurrenten NAC Breda en Heracles Almelo weer in het vizier. "We zetten druk op die ploegen", wis Demmers, "maar we maken pas een vreugdedans als we veilig zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl