Elvis Manu schiet de 1-0 binnen tegen Willem II
    Freek Heerkens viert zijn 1-1
    Elvis Manu (l) met Willem II-speler Frank van der Struijk
    Mitchell Dijks (l) probeert Feyenoord-speler Colin Kazim-Richards te verdedigen
    Willem II-speler Terell Ondaan (l) in duel met Feyenoorder Miquel Nelom

Feyenoord heeft ook in zijn tweede duel met Willem II dit seizoen niet de volle winst gepakt. Na de 1-2 in Rotterdam kwam het in Tilburg niet verder dan 2-2. Feyenoord verloor daardoor de tweede plaats uit zicht. De achterstand op Ajax bedraagt nu acht punten.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Pas na 27 minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd een feit. Terrell Ondaan was namens Willem II dicht bij succes toen hij al struikelend doelman Kenneth Vermeer voorbij was. Een voetje van de toegesnelde Sven van Beek kon nog net het openingsdoelpunt voorkomen.

Geen schoonheidsprijs

Kort daarna had Feyenoord bij zijn eerste kans meer geluk. Bij een rommelige aanval caramboleerde de bal voor de voeten van Elvis Manu, die via de binnenkant van de paal raak schoot.

De 1-1 verdiende zeven minuten later evenmin een schoonheidsprijs. Uit een hoekschop van Ali Messaoud werkte verdediger Frank Heerkens, die de geblesseerde Dries Wuytens verving, de bal met zijn heup in het doel.

Willem II kreeg na de pauze de eerste kansen via Samuel Armenteros, wiens inzet onschadelijk werd gemaakt door Van Beek, en Ondaan, die van afstand over schoot.

Naarmate de tweede helft vorderde liet ook Feyenoord zich aanvallend weer meer gelden, maar toch kwam het een kwartier voor tijd op achterstand. Invaller Bruno Andrade scoorde nadat hij de bal uit de kluts plots voor zijn voeten had gekregen.

Kazim redt Feyenoord

Willem II mocht acht minuten dromen van een herhaling van de stunt van eerder dit seizoen. Na goed werk van invaller Jean-Paul Boëtius draaide Colin Kazim-Richards kundig weg bij zijn tegenstander en bracht hij Feyenoord op 2-2.

In de extra tijd leek Jens Toornstra met een prachtig schot Feyenoord alsnog de zege te bezorgen, maar zijn inzet zeilde net naast.