Spelers van PSV vieren de overwinning op PEC
NOS Voetbal

PSV'ers horen wel wat Ajax doet

Het duurde even voordat PSV tegen PEC Zwolle de 25ste competitiezege van het seizoen had binnengehaald, maar de drie punten maakten het allemaal goed. De titel is op een haar na binnen en als Ajax vanavond in Almelo van Heracles verliest, kan het feest losbreken. Specifieke plannen voor zo'n feestje hebben de Eindhovenaren echter nog niet gemaakt.

"Ik weet niet waar ik zaterdagavond ben", zei aanvoerder Georginio Wijnaldum na de zege op PEC. De maker van de 1-0 heeft niets gepland. "Ik ga genieten van de dag. Ik ga niet voor de televisie zitten, denk ik. Ik ben vrij."

Kritisch

Wijnaldum had PSV sterk zien openen tegen PEC, maar het goede gevoel verdween na de 1-1 van de Zwollenaren. Zijn vriend Joshua Brenet zette de thuisclub na rust weer op het juiste spoor. "Niet met een mooie goal, maar met een prachtige goal", vond Wijnaldum.

Hij had de verdediger er in de rust nog wel even op gewezen dat diens tegenstander verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. "We zijn kritisch naar elkaar. Hij heeft het goed opgepakt in de tweede helft."

Doelman Jeroen Zoet was vooral opgelucht dat de bal na een schot van Thomas Lam in het laatste kwartier boven hem op de lat spatte. "Gelukkig hebben we drie punten en zijn we weer een stap dichter bij de titel. In de tweede helft hadden we veel meer moeten scoren, want we kregen genoeg kansen."

"Nu moeten we het volgende week afmaken. Of Ajax moet verliezen. Ik vind het allebei prima, hoe eerder hoe beter. Kampioen is kampioen."

De Jong stelt zege veilig

Luuk de Jong besliste het duel vrijdag in Eindhovens voordeel met de 3-1. "Uiteindelijk hebben we terecht gewonnen, maar we kwamen goed weg toen Zwolle een kwartier voor tijd op de lat schoot", zei de spits. "Dat geluk hebben we dit seizoen wel vaker gehad, maar dat dwingen we ook af."

De Jong zag PSV na een sterk begin ver wegzakken. "Toen waren we steeds net een stap te laat, zakten we te veel in en kon Zwolle zich onder de druk uitspelen en ook 1-1 maken. De tweede helft begonnen we met veel energie en scoorden we ook direct. Daarna misten we te veel kansen, waardoor het te lang spannend bleef."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl