Jeb Bush
NOS Nieuws

Jeb Bush wil president van VS worden

Jeb Bush gaat meedoen aan de race om het Amerikaanse presidentschap. De voormalige gouverneur van Florida komt op 15 juni in Miami met zijn langverwachte officiële aankondiging dat hij Barack Obama wil opvolgen.

In een tweet schrijft hij "coming soon", met een verwijzing naar zijn website.

"Hij is dankbaar voor alle steun die hij de afgelopen maanden van zo veel Amerikanen heeft gekregen", zegt zijn woordvoerder. "Hij kijkt uit naar de aankondiging."

Verspreking

Jeb Bush (62) komt uit een belangrijke politieke familie. Hij is een zoon van oud-president George H.W. Bush en de jongere broer van oud-president George W. Bush en wordt gezien als de kansrijkste Republikeinse kandidaat. Zijn aankondiging werd al maanden verwacht. In mei versprak hij zich door in een vraaggesprek te zeggen dat hij in 2016 kandidaat is.

Voordat Bush naar Miami komt, bezoekt hij Europa. Hij gaat naar Duitsland, Polen en Estland om een beeld te krijgen van de Europese economie en de uitdagingen op het gebied van veiligheid.

Jeb Bush wil na zijn vader en broer ook president worden

Donald Trump

Het wordt dringen bij de Republikeinen, want Bush is de elfde kandidaat die zich heeft genomineerd. Vandaag werd al bekend dat ook oud-gouverneur van Texas, Rick Perry, meedoet.

Een dag na de aankondiging van Bush komt ook Donald Trump met een "belangrijke mededeling". Algemeen wordt aangenomen dat de steenrijke vastgoedmagnaat ook president wil worden. In juli volgend jaar kiezen de Republikeinen hun kandidaat.

Jeb (rechts) tijdens een dagje golf met zijn vader George H.W. en broer George W. Bush

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl