Ploegleider Michael Boogerd wil dat z'n ploeg meezit in de vlucht van de dag
NOS Wielrennen

Vlaanderens mooiste nieuwe ervaring voor Roompot

Terwijl voor toppers als Sep Vanmarcke het zwaartepunt van de Ronde van Vlaanderen in de finale ligt, is voor de meeste renners van het Nederlandse Team Roompot vooral het begin belangrijk. Ploegleider Michael Boogerd wil dat z'n ploeg meezit in de vlucht van de dag. "Als dat niet lukt, ben ik zwaar over de zeik."

Zes van de acht Roompot-renners die in Brugge van start gaan, maken vandaag hun debuut. "Ik zei net nog tegen Sjoerd van Ginneken dat wat hij in Vlaanderen mee gaat maken overweldigend zal zijn. Er is zoveel stress. Er zijn zoveel mensen. Het is zo druk langs het parcours."

Eisen en doelen

Van Ginneken reed vorig jaar nog koersen als de Odolo Slovenska en de Dorpenomloop van Rucphen. Natuurlijk, hij heeft gezonde spanning. Maar hij beweert ook voor de duvel niet bang te zijn. "Ik heb wel respect voor grote namen, maar ik ga niet voor ze aan de kant."

En ja, hij heeft de eisen van Boogerd ook meegekregen. "Het is ons doel om bij die vroege vlucht te zijn. Ik denk ook wel dat dat gaat lukken." Van Ginneken denkt daarbij terug aan de E3 Harelbeke, waar hij lang vooruit reed.

Pieken

Ook Brian van Goethem zal al vroeg in de koers wakker moeten zijn. "Ik denk dat vooral voor onze jonge renners geldt dat ze moeten proberen die vroege vlucht te halen. Het zal lastig genoeg worden, maar het moet wel het hoofddoel zijn."

Johnny Hoogerland zal de aanvalslust van zijn ploeggenoten vanuit de buik van het peloton waarnemen. Boogerd verwacht van Hoogerland dat hij later in de race zal pieken. "Johnny weet wat het is om Vlaanderen te rijden." De ploegleider denkt dat een plek in de top-25 er in moet zitten.

Realistisch

Hoogerland werd al eens 11de en 12de in de Ronde van Vlaanderen. "Of me dat weer lukt? Ik zou er nu meteen voor tekenen."

De opmerking geeft de bescheiden instelling bij de kopman van Team Roompot aan. "Kijk, als Vanmarcke of Sagan gaat, dan kan ik niet mee. Zo realistisch moet ik zijn. Dus ik moet proberen rond kilometer 200 mee te sluipen in zo’n tussengroep. Meestal gaat rond die afstand een groep rijden. Als ik daar inzit, kan ik goed meekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl