Tom Boon wordt gefeliciteerd

Brons Bloemendaal voor eigen publiek

De hockeyers van Bloemendaal hebben bij de Euro Hockey League voor eigen publiek de bronzen medaille in de wacht gesleept. In de strijd om de derde plaats wonnen ze met 1-0 van het Belgische Royal Daring.

Tom Boon nam in de 60ste minuut het doelpunt voor zijn rekening. Het was alweer zijn tiende doelpunt in vier duels en 5.300 juichende fans op de tribune smulden ervan.

Verdedigen

Tot aan Boons goal hadden de beide verdedigingen de dienst uitgemaakt. Voor rust kreeg een lage, scherpe backhand van Boon geen vervolg met een tip-in, maakte Maurits Visser de eerste Daring-kans onschadelijk en dat deed Pol Garcia-Cascon met een mogelijkheid voor Bloemendaal.

In de tweede helft eindigde een doelpoging van Roel Bovendeert in het zijnet, voordat Boon het duel besliste.

Boon schiet Bloemendaal naar brons

Finale

Om 15.00 uur is de finale van de Euro Hockey League tussen Oranje Zwart en UHC Hamburg live te zien op NOS.nl en NPO 1. De uitzending start om 14.45 uur.