NOS Sport

Brunel neemt gok in vierde etappe

  • VOR
    De witte lijn is de 'ideale' lijn, Brunel (groen) en SCA (roze) varen naar het noorden, de finish ligt in het zuiden.
  • VOR
    De witte lijn is de 'ideale' lijn, Brunel (groen) en SCA (roze) varen naar het noorden, de finish ligt in het zuiden.

Team Brunel en Team SCA hebben in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race een opmerkelijke keuze gemaakt. Terwijl vier boten op weg naar eindpunt Auckland de kortste route aanhielden, bogen de Nederlandse deelnemer en de internationale vrouwenboot vlak voor het passeren van de Filipijnen plots in noordelijke richting af, precies de verkeerde kant op.

De actie van Brunel en SCA op de Zuid-Chinese Zee betekent dat zij zo'n 300 zeemijl extra af te leggen krijgen. Beide teams denken echter door een gunstigere wind toch eerder de finish in Nieuw-Zeeland te bereiken.

Gonzalo Infante, de officiële weerkundige van de zeilwedstrijd, begrijpt de op het oog vreemde koerswijziging wel. "Tot nu toe geven de weermodellen hun gelijk. Maar het zal nog minstens een dag of zes, zeven duren, voordat we dat zeker weten."

Abu Dhabi leidt

Vooralsnog gaat Abu Dhabi Ocean Racing aan de leiding, op korte afstand gevolgd door MAPFRE, Team Alvimedica en Dongfeng Race Team, dat eerste staat in het klassement na drie etappes. De achterstand van Team Brunel en Team SCA bedraagt zo'n 140 zeemijl.

De eerste boot wordt tussen donderdag 26 februari en zondag 1 maart in Auckland verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl