Del Bosque ziet geen enkel land goed spelen

Als we de verhalen van de laatste dagen moeten geloven wil Spanje dinsdagavond wraak voor de 5-1 nederlaag tegen Oranje, vorig jaar zomer op het wereldkampioenschap in Brazilië. Niets in minder waar. Vicente del Bosque is met de nationale voetbalploeg van Spanje niet naar Nederland gekomen om wraak te nemen.

"Nee, dat speelt helemaal niet", zei de bondscoach maandagavond voor een ontspannen training in de Arena. "Laten we er gewoon een mooie wedstrijd van maken."

Schiphol

Vanwege de harde wind boven Nederland arriveerde Spanje maandagmiddag ruim een uur later dan gepland op Schiphol. De wereldkampioen van 2010 deed vrijdag goede zaken in de EK-kwalificatie met een zege op Oekraïne (1-0). Daardoor klom de ploeg naar de tweede plaats in de groep, achter koploper Slowakije.

"We zijn weer op de goede weg en hebben bewezen dat we een sterke selectie hebben", zei de bondscoach die de laatste maanden vaak het verwijt kreeg dat hij zijn landenploeg onvoldoende verjongde. "Het is allemaal niet zo negatief als ik regelmatig moet horen."

Veranderingen

Del Bosque mist tegen het Nederlands elftal de geblesseerde Diego Costa en Jordi Alba. Del Bosque, die mocht aanblijven bij de Spaanse bond, is een verjongingskuur gestart bij de nationale ploeg. Liefst twaalf spelers kregen sinds het Braziliaanse debacle de kans om de bondscoach te overtuigen. En tegen Nederland wil Del Bosque die nieuwe jongens een kans geven.

Onder anderen Juan Bernat (Bayern München), José Callejon (Napoli), Dani Carvajal (Real Madrid), Munir El Haddadi (FC Barcelona), Raúl Garcia (Atlético Madrid) en Álvaro Morata (Juventus) mogen zich gaan bewijzen.

Nederland - Spanje aan de hand van de 5 WK-doelpunten uit 2014

STER reclame