Hiddink: welke kritiek?

Guus Hiddink heeft geen spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt tegen Turkije (1-1). De bondscoach van Oranje vond het resultaat teleurstellend, maar vond het spel niet heel slecht. "Ik zou het nu niet anders gedaan hebben", zei Hiddink bij de persconferentie in Huis ter Duin in Noordwijk.

"Voor rust waren er twee goede kansen voor Turkije en zij maakten een doelpunt. Er waren daarnaast ook twee goede mogelijkheden voor ons. In de tweede helft kan ik me geen goede kans van Turkije herinneren, maar ik kan mij wel een paar goede kansen van ons in de slotfase voor de geest halen", begon Hiddink zijn betoog.

Kritiek

Toch kreeg Oranje veel commentaar in de media en waren Willem van Hanegem en Johan Cruijff kritisch in hun columns. "Ik weet dat niet, want ik heb de kranten niet gelezen", zei Hiddink daarover.

Afgaande op de training staan er dinsdag tegen Spanje vier andere spelers in de basis. Quincy Promes, Davy Klaassen, Daryl Janmaat en Jonathan de Guzman kregen een hesje. 

'Zo kan het niet verder'

Guus Hiddink leidt de training van maandag ANP

Hiddink wilde niet bevestigen dat zij ook daadwerkelijk gaan beginnen, maar de kans is groot dat de opstelling vanavond al bekend wordt gemaakt als de bondscoach heeft gesproken met de ploeg. "Daar heb ik geen probleem mee, maar ik wil het eerst de spelersgroep vertellen."

Vertrouwen

Hiddink is niet bang dat het vertrouwen ver te zoeken is als Nederland verliest van Spanje. "Dat imago van mij of de ploeg interesseert me niet zo veel. We kunnen een draai om de oren krijgen, maar die ook geven."

Ook tegen Turkije merkte Hiddink niets van spelers die vertrouwen misten. "Ik vond het team niet angstig spelen. We vonden dat we goed stonden, al maakten we een enkele fout. Ik heb niet kunnen merken dat het team met trillende beentjes rondliep."

Hiddink ziet geen angst bij spelers Oranje

STER reclame