Mensen die drugs hebben gekocht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) moeten die pillen weggooien of laten testen. Dat adviseert de politie na de dood van een 41-jarige vrouw die feesten bezocht tijdens het dance-evenement. Het is de derde bezoeker van het ADE die dit jaar is overleden.

De vrouw uit Utrecht was met haar man op feesten op het Westergasterrein en in Club Lite. In de laatste dansgelegenheid raakte zij onwel. Ze is toen met haar man in een taxi naar het ziekenhuis gegaan, waar ze kort na aankomst overleed.

Eerder overleden al twee andere bezoekers van feesten tijdens het ADE. Dat ging om een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië. De politie vermoedt dat zij ook door drugsgebruik zijn gestorven.

Politie: laat pillen testen

Volledig uit het lood geslagen

Organisatie Amsterdam Dance Event

In een reactie laat de organisatie van het ADE weten "volledig uit het lood te zijn geslagen en met een enorme kater te zitten". Ook benadrukt de organisatie veel maatregelen te nemen om dit soort incidenten te voorkomen maar dat mensen ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. 

STER reclame