Parma gata nu verder in de Serie D AFP

Voor Parma is het doek definitief gevallen. Het lukte de Italiaanse club niet een koper te vinden die de miljoenenschuld kon aflossen. Daardoor is het faillissement nu onherroepelijk en wordt Parma teruggezet naar de Serie D, de hoogste amateurdivisie.

Wanneer er wel een koper gevonden was gevonden, had Parma komend seizoen in de Serie B mogen uitkomen. Parma werd afgelopen seizoen laatste in de Serie A. De club kreeg meermaals een puntenstraf omdat het de financiële verplichtingen niet nakwam.

Noodfonds

Al in maart werd Parma failliet verklaard door de rechter. De club had een geschatte schuldenlast van bijna honderd miljoen euro. Met hulp van een noodfonds van de Serie A en de Italiaanse voetbalbond kon Parma het seizoen toch afmaken. 

Parma was aan het eind van de vorige eeuw nog een Europese subtopper. In 1995 en 1999 won de club de UEFA Cup en in 1993 veroverde Parma de Europa Cup II. 

De club had destijds spelers als Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Juan Sebastián Verón en Hernán Crespo onder contract staan.

Parma wint Europa Cup

STER reclame