NOS Voetbal

Geen paniek, bezweren PSV´ers

Cocu: er moet geen kampioensstress zijn

Trainer Phillip Cocu had het moeilijk met de nederlaag tegen Feyenoord. "Ik vind een gelijkspel meer terecht. Uiteindelijk beslissen zij de wedstrijd in een korte fase waarin ze twee keer scoren. Wij komen terug in de wedstrijd met een goede goal en hebben nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Wij maken de tweede echter niet."

Cocu wil na de nederlaag niets van paniek in Eindhoven weten. "Er moet geen kampioensstress zijn. Voor ons is het nu belangrijk dat we ons weer tegen FC Twente laten zien. We moeten niet in paniek raken als we een wedstrijd verliezen. Het is niet dramatisch, we moeten er wel van leren."

Depay

Memphis Depay bracht PSV nog wel terug in de wedstrijd, maar moest constateren dat zijn ploeg vervolgens de kracht en finesse ontbeerde om het evenwicht te herstellen. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld. Ik denk dat we het bij vlagen goed gedaan hebben, maar als we onder druk staan gaan we ineens andere dingen doen dan ons er onderuit te voetballen."

Depay benadrukte dat de nederlaag geen gevolgen hoeft te hebben voor de titelstrijd, die nog steeds riant wordt aangevoerd door PSV. "We moeten bij elkaar blijven, doorgaan met vechten. Jammer dat ik nu nog niet heb meegemaakt dat ik in De Kuip van Feyenoord heb gewonnen."

Niet van slag raken

Aanvoerder Georginio Wijnaldum wilde zich na de nederlaag niet gek laten maken. "Als je verliest met PSV is er altijd wel iets aan de hand, maar je moet niet van slag raken", reageerde de middenvelder.

Wijnaldum constateerde dat PSV slecht begon, maar zich wel herstelde in de eerste helft. "Je moet in De Kuip slim spelen. Na de 2-1 hebben wij nog kansen op de gelijkmaker, maar zij ook op de 3-1. We moeten niet te lang blijven hangen bij de nederlaag. Er komt een interlandperiode, daarna moeten we keihard trainen en ons voorbereiden op FC Twente. We hebben er nog steeds veel vertrouwen in. Vooruitkijken en niet terug is het beste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl