NOS Voetbal

Van den Brom: hoef het niet terug te zien

Trainer John van den Brom van AZ en Vitesse-trainer Peter Bosz waren het er na afloop wel over eens: AZ had in blessuretijd een strafschop moeten krijgen. Rochdi Achenteh maakte overduidelijk hands. "Ik ben nog steeds niet afgekoeld", zei Van den Brom een half uur na de wedstrijd. Bosz: "Het zat ons vandaag een keer mee."

Balen met een grote B is het voor Van den Brom. Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd in Arnhem, maar kwam toch na zeven minuten op achterstand, na een slippertje van Wesley Hoedt. "We stonden scherp aan de aftrap en begonnen ook echt goed. Dan kom je toch op achterstand, maar we herstelden ons fantastisch", analyseerde Van den Brom.

AZ maakte meteen gelijk. "Wij hadden het initiatief in de eerste helft, maar in de tweede helft lag dat initiatief voornamelijk bij Vitesse."

Achenteh raakt de bal met de hand

Strafschoppen

Dat resulteerde uiteindelijk ook in een voorsprong voor Vitesse. Marko Vejinovic scoorde vanaf de stip, nadat Hoedt Traoré licht aantikte. Hoedt over dat moment: "Ik heb het een paar keer teruggezien. Je kunt hem geven, maar het was niet mijn intentie om hem onderuit te halen. Ik zag hem niet eens." Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer twijfelde echter niet en legde de bal op de stip.

Dat had hij in blessuretijd ook moeten doen, toen Achenteh de bal op zijn hand kreeg. "Ik hoef dat moment ook niet terug te zien", sprak Van den Brom. "Ik heb het in de wedstrijd wel gezien. Je hebt het gevoel dat je iets ontnomen wordt." Ook voor Bosz was de handsbal duidelijk. "Ik zag die bal opeens een andere kant opgaan en dat kon alleen maar door een hand of een arm zijn."

Bosz was er natuurlijk niet rouwig om. "Dit gebeurt in het voetbal. Het heeft ons regelmatig tegen gezeten. Nu zat het een keer mee." Een gelukkige zege wilde Bosz het echter niet noemen, zijn speler Davy Pröpper wel. "Wij waren vandaag de gelukkigste." Ondertussen heeft Vitesse nog maar vier punten achterstand op nummer drie Feyenoord. Bosz: "Het gaat aardig ja."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl