Serena Williams won afgelopen weekend de Australian Open
NOS Sport

Williams na veertien jaar terug op Indian Wells

Serena Williams keert na een langdurige boycot terug op het tennistoernooi van Indian Wells. De mondiale nummer één liet het toernooi in eigen land veertien jaar lang links liggen, maar komt nu terug op dat besluit.

Op Indian Wells won Williams haar eerste profwedstrijd en in 2001 won ze er haar tweede titel. De finale tegen de Belgische Kim Clijsters werd danig verstoord door enkele luidruchtige toeschouwers die de Amerikaanse speelster en haar familie diep beledigden.

"Ik kon ze onder meer nigger horen roepen", zei Williams eerder al in haar biografie. "Het was voor mij moeilijk de uren te vergeten dat ik na mijn overwinning in de finale in de kleedkamer van Indian Wells heb zitten huilen. Het leek of ik de zwaarste nederlaag ooit had geleden. Niet in tennis, maar in het gevecht om gelijkheid."

Beschuldigingen

In de halve finales van de editie van 2001 stond Serena Williams tegenover haar zus Venus, die zich terugtrok voor het duel. "De valse beschuldigingen dat dit in scène was gezet, hebben ons diep verscheurd. De onderliggende sfeer van racisme was pijnlijk, verwarrend en oneerlijk. Bij één van de toernooien die het meest voor me betekende, voelde ik me opeens niet welkom."

Vorig jaar stond Williams ook al op de deelnemerslijst, maar toen trok ze zich ruim voor het toernooi alsnog terug. Indian Wells staat van 11 tot en met 22 maart op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl