Wilco Kelderman Lotto-Jumbo

Wilco Kelderman moet zijn ambities bijstellen. De Nederlandse klassementsrenner van Lotto-Jumbo reed een teleurstellende eerste bergetappe in Parijs-Nice. Hij kwam op 1.24 van dagwinnaar Richie Porte als 26ste over de finish.

"Teleurstellend resultaat", twitterde de 23-jarige kopman van Lotto-Jumbo. "Een offday."

Kelderman kon het niet verklaren. "Ik had slechte benen in de finale en ik kon mijn normale niveau niet halen. Ik ben daar kwaad over. Nu moet ik mijn plannen wijzigen."

'Goede klassering niet meer mogelijk'

Er zijn nog twee kansen in de bergen. Zaterdag volgt een etappe over zes cols, met de top van de laatste beklimming op 27 kilometer van de finish. Zondag wordt de koers afgesloten met de traditionele klimtijdrit van tien kilometer op de Col d'Èze. 

De doelstelling van tevoren was een plaats bij de beste vijf. Om die te halen moet Kelderman ergens ruim een minuut goedmaken. "Een goede klassering is niet langer mogelijk. Maar ik kan mezelf revancheren in de laatste twee ritten. Ik kijk al uit naar zondag."

Dumoulin 

Tom Dumoulin was donderdag de beste Nederlander. De renner van Giant-Alpecin kwam als vijftiende over de meet, op 1.04 van Porte. "Ik ben wel te spreken over hoe ik de rit ben doorgekomen. Ik voelde me goed tijdens de slotklim, maar miste wel nog wat kracht. Ik had nog niet de vorm om met de besten mee te kunnen."

Dumoulin mikte vooraf op een toptienklassering, maar een virus gooide roet in het eten. "Ik heb geprobeerd de eerste dagen zo min mogelijk kracht te verspelen en zo sneller te herstellen. Nu hoop ik dat ik nog verbeter de komende dagen en mik ik op een goed slotweekend."

In het klassement kijkt de tijdrijder aan tegen een achterstand van 1.13 op leider Michal Kwiatkowski. 

STER reclame